e
Banner

Etiketler: deniz taşımacılığı



Heinz Deniz Taşımacılığında CEVA ile Anlaştı


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Denizyolu

Dünyanın en büyük ketçap ve mayonez üreticisi Heinz’in ürünlerini CEVA denizden taşıyacak.





Logitrans’ın denizyolundaki global yüzü: LogiLine


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Denizyolu

Komple çözümleriyle özellikle BDT ülkelerinde yoğun talep gören bir lojistik firması olan Logitrans, yeni yatırımlarla taşımacılığın tüm alanlarında büyük hamleler gerçekleştiriyor. LogiLine markası ile Akdeniz ve Karadeniz limanlarının önde gelen konteyner operatörü olmayı hedefleyen şirket, yaygın acenta ağıyla müşterilerinin tüm limanlardaki çözüm ortağı oluyor.




Arkas Anadolu’yu denizle buluşturacak


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Denizyolu

 

‘Türkiye’nin geleceği Anadolu’da diyen Arkas Holding, Anadolu şehirlerini demiryoluyla limanlara bağlayarak yerinde üretimi teşvik edecek. Arkas Holding, temellerini 2003’de attığı ve bugüne kadar 150 milyon dolar yatırım yaptığı Anadolu Projesi kapsamında Marmaray ile bağlantılı ‘kara limanları’ oluşturmaya başlarken, yıllık taşıdığı yük miktarını da önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. 





2K denizyolu taşımacılığında ‘first class’a endekslendi


Yayın: 29-09-2012
Kategori: Denizyolu

Denizyolu taşımacılığı alanında global servislerle profesyonel çözümler sunan 2K Denizcilik ve Ticaret, Karadeniz-Volga Nehri-Türkmenbaşı-Bakü-Aktau Limanı güzergahlarında gerçekleştirdiği operasyonlarla müşterilerine ekonomik taşıma modellerini sunuyor. 2K Denizcilik Genel Müdürü Öymen Odabaşı, bu hatta gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla deniz ticaretinden aldıkları payı her geçen gün artırırken, müşteri portföylerini de alanında dünya lideri firmalarla güçlendirdiklerini söylüyor

 




Dünya lojistik sektöründe Türkiye’nin fırsatları



Dünyada 6 trilyon dolarlık bir pazara ulaşan lojistik sektörünün 2015 yılında 10-12 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Dünyanın 17’nci Avrupa’nın ise 5’inci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye, coğrafik konumunun yarattığı fırsatları iyi değerlendirerek, büyümesi ile göz dolduran lojistik sektörü, taşıma modları arasında yaratacağı entegrasyon ve ciddi yatırımlarla güçlendirilen altyapısıyla bu pastadan önemli bir pay almaya aday.

 




Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı bugün başlıyor



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası işbirliği ile 04 – 07 Ekim 2012 tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi’nde “Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı” organize edilecek.

 




Deniz taşımacılığı iş kolunda değişiklik



Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı’nda işkolu sayısı 21’den 20’ye düşürüldü

 




İller Bazında Denizyolu Taşıma İstatistikleri



Üç tarafı dört denizlerle (Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi, Akdeniz) çevrili bir yarımada üzerinde bulunan Türkiye’nin 779 bin 452 km2 alanını kaplayan büyük parçası Asya’da yer alırken, diğer 23 bin 764 kmkısmı Avrupa kıtası üzerinde yer alıyor.





Kuehne + Nagel’da büyük şok!



Deniz konteyner taşımacılığında Kuehne + Nagel’in dünya lideri olmasının mimarı olarak kabul edilen Reinhard Lange sağlık sorunları sebebiyle Kuehne + Nagel’daki CEO’luk görevini bırakıyor.




Bluemar gemilerin insan kaynağını yönetiyor



Dünyanın tanınmış denizcilik şirketlerine hizmet veren Bluemar Denizcilik, mürettebat yönetimi hizmetiyle gemi operasyonunu kolaylaştırırken önemli maliyet avantajı sağlıyor. Bluemar, bu hizmet için dünya genelinde 600 denizciyle çalışıyor.